Casa mica in Container de 40 de picioare

Această casă mică în container se numește The Intellectual Tiny House. A fost realizată de un proprietar de casă mică și un designer din California. Aceștia și-au unit eforturile și experiența pentru a recondiționa și modifica un container maritim de 40 de picioare.

Rezultatul este o casă mică de abia 30 m2, care a fost proiectată pentru a profita la maximum de spațiu. Tocmai de aceea are un singur perete despărțitor: cel care separă baia de restul casei.

casa container mica 40

O casă mică din container pentru 62.000 de dolari

Aproape tot spațiul din această casă este definit de mobilier. Un dulap separă dormitorul (cu un pat dublu) de ceea ce ar trebui să fie camera de zi/sufragerie. Bucătăria este complet mobilată și include un frigider mare (cu congelator). Există, de asemenea, o plită cu inducție, cuptor cu microunde, mașină de spălat vase, chiuvetă și dulapuri suspendate.

Baia se află la un capăt al containerului. Are un duș, un dulap de baie cu chiuvetă și este dotat cu o mașină de spălat și uscător. Accesul se face printr-o ușă glisantă din lemn, vopsită în alb.

Toată izolația a fost adăugată în interiorul containerului, care are un finisaj din tencuială vopsită. Exteriorul își păstrează textura de metal ondulat. Dar a fost vopsit într-o culoare foarte închisă („intelectual”, de unde și numele casei). Fațada principală are două uși de terasă din sticlă, iar în partea din spate are trei ferestre mici. Datorită acestor deschideri, această casă container este bine luminată și ventilată.

casa container mica 40 interior

Podeaua este din bambus și există un șemineu electric pentru a încălzi casa (fără televizor). Finisajele sunt foarte bune, iar decorul este pe măsură.

Un mare avantaj al unei astfel de case container este că poate fi montată pe un camion și amplasată aproape oriunde. Poate chiar și fără a avea nevoie de licență, depinde de primărie (ar trebui să întrebați înainte de a cheltui banii).

La ce folosesc fâșiile de lemn din față? Este posibil ca acestea să se afle acolo temporar, pentru a evita spargerea geamurilor ușilor în timpul transportului.

Această căsuță container este de vânzare. Aceasta este listată pentru 62.000 de dolari pe site-ul Tiny House Listings.


Te poate interesa: