Zhao Hua Xi Shi: muzeul containerelor din Beijing

Zhao Hua Xi Shi este, de asemenea, o Muzeul Vieții construit la Beijing, lângă faimosul Mare Zid. Din câte știm, este primul muzeu de containere (permanent) construit în lume.

muzeul zhao-hua-xi-shi cu containere

Muzeu cu recipiente și materiale reciclate

Acest complex servește ca un centru turistic, unde pe lângă învățare, te poți relaxa în timp ce contempla peisajul frumos. Arhitecții l-au proiectat cu accent pe cultură, artă și protecția mediului.

Pe lângă spațiile rezervate expoziției, proiectul include un restaurant, un pavilion de ceai, un turn de veghe și birouri. Vizitatorii Muzeului Zhao Hua Xi Shi se pot relaxa pe mai multe terase și puncte de belvedere, distribuite printre terasele, grădinile și iazurile sale.

Modulele container au fost folosite pentru a asigura spațiile principale ale muzeului.

Nu numai că containerele au fost reciclate pentru a face această clădire, desigur materiale reciclabile pentru finisaje. Vedem că acoperișul coridoarelor și teraselor este din stuf țesut local. Scânduri din lemn reciclat au fost folosite și pentru a acoperi unele suprafețe. Restul este din piatră, cânepă și oțel.

muzeul-zhao-hua-xi-shi-cu-container-beijing

zhao-hua-xi-shi-muzeu-cu-container

Împreună cu stuful și lemnul recuperat, clădirea capătă un aspect foarte unic. Lemnul confera o nota naturala racelii recipientului metalic. Potrivit responsabililor pentru proiectarea acestuia:

Muzeul viu este o reprezentare a continuității moștenirii culturale tradiționale. Tehnicile moderne de design au fost folosite pentru a interpreta filozofia tradițională orientală.

Acest muzeu de containere maritime a fost proiectat de arhitecții de la IAPA Design Consultants, în colaborare cu The Mother Earth Happiness Group. Fotografie de Zeng Zhe.


Te poate interesa: