Cât costă o casă din containere?

Prețurile caselor container sunt primul lucru pe care doriți să îl cunoașteți dacă doriți să cumpărați sau să construiți o casă container. Trebuie să știți care este nivelul de investiții cu care vă veți confrunta. Și acest lucru este valabil indiferent dacă doriți să o construiți sau să o cumpărați.

Dacă aveți de gând să îl construiți, probabil că întocmiți un document cu o listă de elemente de care veți avea nevoie, începând, evident, cu containerul în sine. În plus față de preț, probabil că sunteți în căutarea unor planuri pentru designul, etc…

casa din containere maritime

Pe de altă parte, dacă intenționați să cumpărați o casă container, ați întocmit o listă de producători și constructori. Pentru aceasta, puneți, ca să spunem așa, o casă container ieftină pe internet.

Aici veți cunoaște principalii factori pe care va trebui să îi luați în considerare atunci când evaluați costul achiziționării sau construirii unei case container. Genul de lucruri pe care nu poți să nu le iei în considerare atunci când îți evaluezi proiectul.

Cat costa un container?

Prețul containerului variază în funcție de tip, de starea acestuia, adică dacă este folosit sau nou și, bineînțeles, de locul de unde îl cumpărați. Pentru a vă face o idee aproximativă, am inclus câteva prețuri recente pentru cele mai des folosite containere.

Afla cat costa un container in 2023 (medie stimata):

  • Container standard de 6 metri Nou: 2.600 EURO
  • Container standard de 6 metri folosit: 1.800 EURO
  • High Cube sau container extra înalt de 6 metri Nou: 3.200 EURO
  • High Cube sau container extra înalt de 6 metri folosit: 2.200 EURO
  • Container standard de 12 metri Nou: 4.500 EURO
  • Container standard de 12 metri utilizat: 2.600 EURO
  • High Cube sau container extra înalt de 12 metri Nou: 5.100 EURO
  • Container High Cube sau extra înalt de 12 metri second hand: 3.200 EURO

Ce tip de container este folosit pentru a construi o casă?

În general, pentru casele din containere, se recomandă utilizarea containerelor High Cube (HC) mai înalte sau foarte înalte, deoarece acestea oferă 30 de centimetri în plus de înălțime pentru acoperiș.

Ce container ar trebui să cumpăr pentru a construi o casă, un container nou sau folosit?

Cumpărarea de containere noi sau folosite este o alegere personală. În cazul containerelor noi, aveți avantajul de a ști că acestea sunt în stare perfectă. Cu toate acestea, va trebui să plătiți suplimentar pentru ele.

În cazul containerelor uzate, economisiți bani, dar riscați să cumpărați unul care are probleme care ar putea fi costisitor de reparat.

După cum puteți vedea în lista de prețuri, containerele extra înalte de 12 metri oferă cel mai bun raport calitate-preț. Și acestea sunt containerele de transport maritim pe care producătorii le recomandă cel mai des.

Din păcate, aceste containere mari nu sunt la fel de disponibile ca și containerele mici standard. Poate fi nevoie de timp și de perseverență pentru a le localiza, dar merită!

Dacă este posibil, încercați să NU cumpărați containere care se află prea departe de locul de construcție, deoarece costurile de transport pot fi ridicate și pot avea un impact negativ asupra costului casei dvs. în container.


Te poate interesa: