Casa Huiini: cu patru containere

Retiro Huiini este un bun exemplu de casă cu 4 containere maritime. Nu a fost necesar să se recurgă la o structură complicată pentru a crea o casă confortabilă cu camere spațioase. Prin simpla reciclare a modulelor maritime și un pic de ingeniozitate, obiectivul clientului a fost atins.

Casa 4 containere

Casă cu 4 containere

Casa este situată la țară, într-un loc îndepărtat de oraș și în cadrul pădurii Primavera (Zapopan, Mexic). Scopul proiectului a fost să servească drept loc de retragere, în mijlocul naturii. Clienta a fost o femeie singură, pensionară, care a fost foarte clară în privința faptului că dorea să aibă „cutii suprapuse”; de asemenea, nu a fost atrasă de ideea unei case cu suprafețe curbe, înclinate.

Ținând cont de cerințele proprietarului, arhitecții au propus o casă cu 4 containere. Acest tip de container măsoară 40 x 8 picioare (1.219 x 244 cm) și, de asemenea, este puțin mai înalt decât containerul standard, ajungând la 9,6 picioare (aproape 293 cm).

Casa 4 Containere 02

Organizarea casei Huiini

Acest refugiu a fost organizat în cele din urmă pe două niveluri, fiecare cu câte două module de containere. Cele de la etajul superior sunt decalate, creând o surplombare mare și, astfel, o terasă la fiecare etaj. Prin îmbinarea a două containere pe fiecare nivel, casa atinge o lățime de aproape 5 metri. Cu această dimensiune, habitabilitatea și posibilitățile de organizare interioară sunt mult îmbunătățite.

La parter, jumătate din suprafață este ocupată de camera de zi, sufrageria și bucătăria. În cealaltă jumătate se află dormitorul matrimonial (cu baie proprie), o toaletă, spălătoria și un dulap de scule (accesibil din exterior).

Etajul superior are un gol mare, care corespunde înălțimii duble a livingului-sufragerie de dedesubt. Pe o parte se află dormitorul pentru oaspeți, cu baie, dressing și o mică terasă. La celălalt capăt se află un birou, care are acces la o terasă mai mare.

Casa 4 containere 12

Container cu două camere de oaspeți

Ținând cont de spațiul disponibil pe proprietate, a fost creat un al cincilea modul. Urmând un proces similar cu cel al casei, a fost posibil să se creeze două camere într-un container pentru oaspeți. Fiecare dintre ele este un studio multifuncțional cu o baie mică. Acestea sunt dispuse aproape simetric, după cum se poate observa în planul de etaj.

Potrivit arhitectului, această casă container va fi dotată cu un sistem de energie solară.

Casa 4 containere 17
Aspectul exterior al containerului de 40 de picioare cu 2 camere de oaspeți.

Proiectul pentru această casă cu 4 containere a fost realizat de studioul S+ Diseño. Fotografii: Mito Covarrubias.


Te poate interesa: