Case cu containere: ce sunt și care sunt avantajele sale?

V-ați gândit vreodată să locuiți într-un container? Sună ciudat, dar, de fapt, este mai normal decât pare, datorită locuințelor cu containere maritime. De fapt, acest tip de construcție are câteva avantaje care o fac o opțiune mai mult decât interesantă. În această postare vă spunem de ce o casă container poate fi o idee excelentă.

Ce sunt casele făcute cu containere?

Aceste case sunt un tip de case prefabricate modulare și reutilizabile. Deoarece sunt complet personalizabile, este mult mai ușor să găsești una care să se potrivească bugetului. În acest sens, cel mai bine este să contactați un arhitect și alți experți în domeniu pentru a vă ajuta să alegeți cea mai bună opțiune.

În plus, aceste case-container pot fi foarte atractive și foarte interesante pentru iubitorii de decorațiuni și arhitectură. De exemplu, unele construcții realizate cu containere de transport maritim pot fi spectaculoase atunci când se joacă cu formele, cum ar fi aceasta:

Joshua Tree Residence_04_Approaching by Foot

Ce este atât de special la casele container?

Oricât de ciudat ar părea să trăiești într-un container, acesta are multe avantaje pe care le puteți vedea mai jos:

  • Calitatea materialului. Containerele de transport maritim sunt robuste și sunt pregătite să reziste la cele mai nefavorabile condiții meteorologice. În plus, acestea sunt practic incasabile.
  • Modulabilitate. Acest lucru înseamnă că pot fi combinate pentru a obține designul care se potrivește cel mai bine nevoilor dumneavoastră, atâta timp cât respectă standardele ISO.
  • Greutate redusă. Fiind o structură de tip container, aceasta cântărește mai puțin decât o structură normală din beton sau oțel. În ciuda acestui fapt, este foarte rezistent și necesită, de asemenea, mai puține fundații și pregătire a terenului.
  • Mai economic. Deși este adevărat că există opțiuni pentru toate bugetele, cu acest tip de locuințe este mai ușor să găsești una care să se potrivească bugetelor restrânse. De asemenea, prin faptul că necesită un proces de construcție mai simplu, costul nu crește atât de mult.

Cât durează o casă container?

Am menționat robustețea sa și cât de economic este să o cumperi, dar merită să luăm în considerare și speranța de viață a unei case container. Acesta este un aspect important mai ales atunci când am ales să reutilizăm un container maritim, care și-a îndeplinit deja funcția de transport înainte de a fi remodelat și transformat într-o casă confortabilă. Ținând cont de faptul că vârsta medie a acestor containere este de 50 de ani, dar că, de obicei, ele sunt aruncate după 10 ani, trebuie să scădem vârsta lor și să evaluăm starea în care se află.

Cu o întreținere adecvată, ar trebui să dureze cel puțin 70 sau 80 de ani: aceasta înseamnă că ar trebui să scădem din acești 80 de ani echivalentul timpului de utilizare. Se poate ca un container să fi îmbătrânit mult din cauza utilizării intensive sau a expunerii la condiții mai proaste, astfel încât vârsta sa nu este la fel de importantă ca starea de conservare.

Casa container, economică și ecologică

Optarea pentru o astfel de construcție, dincolo de a fi ceva, într-o oarecare măsură, inovator și inedit, are și câteva avantaje legate de ecologie, chiar și în ceea ce privește construcția lor. Concret, cei de la Ecocosas evidențiază următoarele avantaje ale construcției unei case container în comparație cu construcția tradițională:

  • Reutilizare. Pentru a construi acest tip de locuințe se folosesc containere maritime. Acestea sunt module care sunt reabilitate și reciclate pentru a le da această utilizare.
  • Consumul mai mic de energie. În timpul întregului proces de construcție, fiind un sistem prefabricat și modular, se utilizează mai puțină energie, deoarece structura este deja realizată.
  • Reducerea consumului de apă. Construcțiile tradiționale necesită o cantitate destul de mare de apă. Cu toate acestea, în cazul caselor modulare realizate cu containere, această cheltuială este redusă considerabil.
  • Eficiența energetică. Dincolo de procesul de construcție, dacă în timpul proiectării casei au fost folosite criterii de eficiență energetică, se obține o locuință mai ecologică și mai responsabilă.

Pe scurt, privind spre viitor, opțiunea pentru o casă container poate fi o alternativă excelentă: ecologică, cu un proces de construcție simplu, adaptabilă și atractivă.

Ce fel de persoană cumpără o casă container?

Cererea pentru acest tip special de casă modulară este în creștere, dar care este profilul acestor solicitanți? Pentru a ne face o idee, vom analiza cele două motivații principale pentru a obține o casă container: grija pentru mediu și economia. Cu acești doi factori, ne putem face deja o idee. Tinerii sunt cei care s-au arătat mai interesați de casele container. În Amsterdam, unde prețurile chiriilor sunt foarte mari, există cartiere întregi de case container în care locuiesc studenți și tineri profesioniști.

Dar aceste persoane, cu vârste sub 45 de ani, nu optează doar pentru locuințe. Pe lângă transformarea containerelor în case, ei le transformă în spații, colibe și alte construcții creative. Nimic nu transmite mai bine vibrația hipsterilor decât o cafenea sau o tarabă care vinde produse organice într-un container remodelat.


Te poate interesa: