Birou cu 4 containere

Container este un bun exemplu de spațiu de coworking cu containere. Folosind o organizare simplă și o decorare atentă, a fost creată o clădire care folosește bine lumina naturală. Utilizarea materialelor durabile și încorporarea artei și designului i-au conferit un caracter propriu.

container coworking cu container itajai

Coworking cu containere

Acest proiect durabil se află în Itajai, un mic oraș din sudul Braziliei, în statul Santa Catarina. Trebuie să o înțelegi ca abirou de laborator”. Dar și ca construcție modulară industrializată, care are legături cu natura. Aici lucrează profesioniști în arhitectură, design și fotografie.

Toate elementele acestui proiect au propria lor rațiune de a fi. Graffiti-urile de pe fațadă se referă la originea indigenă, precum și la legăturile emoționale pe care acești profesioniști le au cu orașul Itajaí. De asemenea la relația pe care o întrețin cu industria navală, de unde utilizarea containerelor.

Clădirea este formată din patru module de 40 de picioare. Sunt două perechi de containere stivuite, care lasă un spațiu central pentru scară. Tot in centru se afla si un intrare de lumină de sus, care reduce utilizarea luminii artificiale în timpul zilei. Pentru a amortiza câștigurile de căldură, aceste recipiente au deasupra un capac de plante. Această soluție facilitează, de asemenea, colectarea și reciclarea apei pluviale.

coworking-interioare-cu-containere-rodrigo-kirck

Decorarea interioară a acestor containere a fost realizată simplu și cu atenție. În timp ce aspectul său metalic inițial se menține la exterior, în interior finisajul predominant este alcătuit din panouri de beton. Atât pentru spațiile de lucru de la etaj, pentru că la parter există mai multă diversitate. Au fost folosite o mulțime de materiale reciclate, culori diferite, lămpi de designer și lucrări de artă imprimate pe pereți și uși.

Acest decor oferă birourilor o atmosferă destul de creativă.

Acest spațiu de coworking cu containere a fost proiectat de studioul lui Rodrigo Kirkk. Fotografie de Alexandre Zelinski.


Te poate interesa: