Tehno-parc: cu 35 de containere de 40 de picioare

Proiectul parc tehnologic Se adaugă la o listă lungă de clădiri care folosesc containerul ca modul de clădire. Cu această ocazie a fost folosit pentru facilități universitare din Turcia.

Proiect container maritim techno-parc

El Campus ideEGE se află în inima Universității din Ege. Este o instituție cu peste 60.000 de studenți, situată în Izmir, al treilea oraș ca mărime din Turcia. Scopul noului campus a fost de a facilita colaborarea între mediul academic și industrie, dezvoltatorii de software, cercetătorii medicali și inginerii în biotehnologie. În cadrul acestui master plan de 85.000 m2 este inclus proiectul Techno Park. Este un complex modest de 1.000 m2realizate cu containere maritime uzate de intemperii.

Mai multe companii turcești și internaționale sunt implicate în aceste facilități de cercetare și dezvoltare. Ei se reunesc într-un program care servește drept catalizator strategic, pentru a crește interacțiunea și potențialul membrilor comunității științifice menționate.

Reutilizarea containerelor pentru Proiectul Tecnoparco

Aceste laboratoare au fost proiectate și construite în doar 9 luni. Dar sunt interesante și pentru metoda lor de construcție și pentru caracteristicile lor durabile. De asemenea, se speră că acestea vor servi drept inspirație pentru viitoarele instalații ale altor instituții, atât interne, cât și străine.

Proiectul Techno-Park reutilizează 35 containere de 40 de picioareastfel de cub înalt (HC). Au fost cumpărate foarte aproape, în același port din Izmir. Acest soi de container are mai multe avantaje arhitecturale, deoarece este mai înalt (2,93 m). Un alt aspect demn de remarcat: cel fundație a fost folosit și de o clădire demolată.

sustenabilitate-proiect-tehnoparc-containere

În proiectarea complexului au fost luate în considerare vânturile dominante, orientarea, umbrele arborilor existenți,… precum și considerațiile legate de programul acestuia. Acest lucru le-a permis să le maximizeze pe ale lor capabilități solare pasivesi ventilatie naturala.

De aceea, ferestrele orientate spre sud sunt echipate cu protectie solara. Recipientele au primit un strat gros (80 mm) de material izolatorpentru a le face mai eficiente. Au mai fost folosite materiale naturale (pluta pe tavan si podea) si sisteme de iluminat cu consum redus (LED). În tavan sunt tăvi pentru trecerea sistemelor, toate vizibile. Sistemele de aer condiționat sunt controlabile local și foarte eficiente.

Aspectul final este mai degrabă spartan și industrial, atât în ​​interior, cât și în exterior. De asemenea, privind planurile (și fotografiile) proiectului, este ușor de ghicit cum au fost modificate containerele. Evident, în spațiile deschise s-au adăugat mici suporturi metalice.

interior-proiect-technopark-cargo-container

technopark-izmir-proiect-exterior

Proiectul Techno-park a fost creat de studioul ATÖLYE Labs.


Te poate interesa: