Adapost într-un container de 40 de picioare

Masiv du Sud este un proiect de adăposturi conceput ca o cabină modernă de containere. Este simplu, confortabil și hotărât, fără a-și ascunde natura, deși întregul său exterior este îmbrăcat în lemn.

container hut massif-du-south-canada

O cabină făcută cu un container de 40 de picioare

Amplasarea sa este aproape de unele pârtii de schi, la 90 km de Quebec (Canada), în incinta parcului cu același nume (Parcul South Massif).

Creatorii săi preferă să-și explice proiectele cu imagini și videoclipuri în loc să scrie texte cu caracteristici.

După proporțiile sale, se pare că a Container de 40 de picioare. În interior a fost amenajată o căsuță cu două dormitoare, o baie și un spațiu central cu bucătărie, masă și canapea.

O sobă cu lemne este folosită pentru a încălzi întreaga cabană.

container-adăpost-exterior-masiv-du-sud

interior-cabana-container-masiv-du-sud

Finalul nu este foarte luxos, dar este destul de corect; creează doar un casa de vacanta confortabil. Tot exteriorul este placat cu lemn, in timp ce interiorul tavanului si majoritatea peretilor au finisajul metalic original al recipientului. Este clar că în acest proiect s-a făcut alegerea de a plasa materialul izolator pe fața exterioară a modulului container.

Usile, podeaua si unii pereti (inclusiv baia) sunt finisate in lemn. Cea mai însorită fațadă are în total 5 ferestre mari. Acest lucru facilitează încălzirea solară pasivă a cabinei și oferă multă lumină naturală.

După cum puteți vedea, nu este foarte complicat să folosiți containere maritime pentru a construi case. În acest exemplu, lățimea interioară a unui container (235 cm) a fost suficientă pentru a organiza un spațiu de locuit. În alte modele, mai multe containere sunt unite pentru a crea spații mai mari, dar acest lucru necesită mai multă transformare a containerului.

Pe blogul nostru au trecut deja mai multe cabine realizate cu containere. Un exemplu este acest adăpost cu două containere maritime de 20 de picioare.

Această cabină de containere a fost posibilă prin parteneriatul a două companii. Pe de o parte, studioul Loki Box Design, care de 30 de ani creează arhitectură cu containere reciclate, de parcă ar fi piese Lego. Pe de alta, compania Containers Experts, dedicata constructiei de spatii cu module container. Loki Homes s-a născut din acea asociație.


Te poate interesa: