Birouri cu containere pentru Port Ashdod (Israel)

Arhitecții Potash au considerat că ar fi o idee bună să reutilizați containerele pentru o nouă structură într-un port de marfă. eu sunt birouri cu containere Acestea sunt situate în Port Ashdod, la aproximativ 40 km sud de Tel Aviv. A fost comandat de Autoritatea Portuară din Israel.

înclinat-container-birouri-port-ashdod

Birouri cu containere maritime

Clădirea a fost construită pentru a servi drept birouri și zonă de recreere pentru angajații care lucrează la terminalul de containere.

Proiectul folosește un total de Șapte containere de transport, reciclate și recondiționate. Unele sunt aranjate într-un mod stivuit, formând o structură cu două etaje. Pe lângă birouri, aceste facilități includ spații pentru evenimente și săli tehnice. Pentru a forma scara, unul dintre containere a fost așezat în unghi și este vizibil din exterior. Acest aranjament face ca întregul să capete un anumit rol în port.

Arhitecții au fost nevoiți să adapteze containerele pentru noua utilizare, motiv pentru care au fost deschise găuri. Lângă ferestrele dreptunghiulare au fost adăugate găuri în formă de hublouri. Ca în orice arhitectură de container, în acest proiect a fost aplicat și un strat de material izolator. Acest lucru este esențial pentru ca clădirea să obțină o eficiență energetică minimă și să fie confortabilă pentru utilizatori.

Birouri cu containere maritime Portul Ashdod

Fără îndoială, partea cea mai frapantă este legată de recipient înclinat a structurii sale. În acest modul a fost proiectată scara care are trei laturi de sticlă. Nu este prima dată când se folosește un container înclinat, deoarece ceva asemănător s-a făcut deja pentru un belvedere în Coreea de Sud.

Acest proiect de birou container a fost proiectat de Potash Architects. Ei s-au ocupat și de proiectarea interiorului. Fotografie de Lior Avitan.


Te poate interesa: