Common Ground: Mall cu containere

Common Ground este un proiect de arhitectura modulara foarte interesant. A fost primul și cel mai mare centru comercial din lume, construit cu containere maritime. A fost construit în capitala Coreei de Sud folosind în jur de 200 de module de transport, cu care s-a realizat o suprafață de 5.300 m.2.

arhitectură modulară comună

Arhitectură modulară cu containere de transport maritim

Proiectul a servit la revitalizarea terenurilor subutilizate din Seul, deși unele clădiri mai vechi au trebuit să fie demolate în prealabil și puse fundații. Între timp, în unele ateliere erau pregătite containere. Majoritatea lor au fost reduse la scheletul lor structural. Au fost apoi duși la fața locului pentru asamblare. Această metodă a făcut posibilă finalizarea întregii lucrări în doar cinci luni.

Clădirea profită la maximum de spațiu, creând o piață centrală care leagă două părți. Modulele sunt stivuite și în unele părți au până la patru etaje. Din strada principală, complexul oferă o imagine foarte sugestivă, care atrage atenția trecătorilor. Pe partea opusă s-a menținut o organizare mai deschisă, pentru a se conecta cu fluxul pietonal și a facilita accesul în interiorul acestuia.

După cum puteți vedea în fotografii, respiră a atmosfera foarte industriala. Acoperișul său este folosit cu terase exterioare și magazine de tip fast-food.

mall comun în aer liber

Acest centru comercial pentru containere a fost construit de Urbantainer. Este o companie care și-a început activitatea în 2009, cu intenția de a umple un gol în peisajul creativ din Seul. Curând a devenit parte integrantă a cluburilor EDM, cu primele campanii de marketing și prezența arhitecturii modulare. Urbantainer angajează două echipaje pentru a face treaba. Pe de o parte este ESB (Logo-ul spațiului de divertisment), iar pe de alta HARTA (Platformă de arhitectură modulară). Prima se referă la dezvoltarea magazinelor pop-up și a unor cluburi EDM din Seul. Cea de-a doua echipă este specializată în arhitectură modulară, folosind exact containere ISO.


Te poate interesa: