Curtea Richardson: 36 de case containere

Ușile s-au deschis în decembrie 2013 36 de case din Richardson Yard. Ele constau dintr-o structură destul de unică, deoarece sunt de fapt case container dispuse într-o stivă. A fost o metodă care a servit la obținerea unui răspuns rapid și durabil la o problemă socială din Brighton (Marea Britanie): oferirea de cazare pentru persoanele fără adăpost. La aproape un an de la acel eveniment, asociația responsabilă de promovare (Brighton Housing Trust) asigură că proiectul a fost un succes, și că poate fi un model de urmat pentru viitoare acțiuni de acest tip.

Richardson-Yard-case-container-scale

După cum puteți vedea în fotografiile de interior, acestea sunt apartamente mici (tip garsonieră, 25m2) cu spațiu multifuncțional pentru mâncat, gătit și dormit, precum și o baie cu duș, toate ascunse Module de transport de 40 de picioare lung. În doar 14 săptămâni s-au finalizat toate lucrările de condiționare, care au constat în vitrarea atât față, cât și în spate a fiecăruia, și așezarea materialului izolator și a panourilor de finisare în interior.

Trebuie spus că au existat plângeri de la unii locuitori cu privire la facturile mari de energie electrică pe care au fost nevoiți să le plătească în lunile de iarnă, poate din cauza puterii slabe de izolare a acestei clădiri. În orice caz, este încurajator să știm că este activ un plan de supraveghere care include consumul de energie, temperatura, umiditatea (interior-exterior), precum și nivelurile de CO2 din interiorul fiecărei locuințe (pentru a controla și ventilația), cu scopul de a să fie posibil să se determine în ce măsură casele container sunt potrivite.

Între timp, proiectul continuă să crească, cu adăugarea a încă nouă module care vor servi drept birouri și facilități pentru comunitatea menționată.

richardson-yard-case-containere-interioare richardson-curte-container-case-baie

Această clădire modulară de containere de transport maritim a fost proiectată de QED Property în colaborare cu WCEC Architecture.


Te poate interesa: