Casa Container de la Sustainer Homes

Case de susținători acasă container

Aceasta casa a fost construita de profesionisti convinsi de nevoia unor locuinte autosuficiente, flexibile si mai presus de toate durabile. Dar este puțin greu de găsit pe piața imobiliară. Case de sprijin ofera un model deconectat de la retea, si cu caracteristici verzi. Dar fiind o casă de containere are și mobilitate.

Cu acest spațiu de locuit este posibil să locuiești oriunde. Nu este necesar să fie conectat la o rețea de energie electrică, apă sau sanitară; acest lucru se datorează faptului că poate produce energie prin panouri solare și turbine eoliene. De asemenea, are capacitatea de a colecta, stoca și filtra apa de ploaie. Și de parcă nu ar fi de ajuns, puteți efectua tratarea apelor uzate.

Ce se întâmplă dacă nevoile sunt diferite și nu ai nevoie de o casă complet deconectată? Nicio problemă, deoarece această casă container poate fi comandată complet dependentă de serviciile municipale, sau doar parțial. De exemplu, ar putea avea apă curentă municipală și să se evacueze în sistemul de canalizare, dar ar putea produce propria energie. O astfel de opțiune ar costa un plus între aproximativ 7.500 € – 10.000 €, în funcție de model.

casă de containere interioară

Durabilitatea acestui lucru clădire prefabricată Nu se bazează doar pe reutilizarea containerelor de marfă. De asemenea, folosește materiale reciclabile/reciclate pentru construcția sa, devenind, potrivit autorilor săi, una dintre cele mai sustenabile opțiuni de pe piață. Produsul atinge toate aceste niveluri fără a sacrifica confortul, deoarece interiorul său poate menține o temperatură plăcută fără a fi nevoie să renunțe la utilizarea mașinii de spălat vase, de exemplu. Trebuie adaugat ca incalzirea si racirea se fac prin intermediul unei pompe de caldura foarte eficienta. Cladirea are un grad ridicat de izolare termica.

Această casă de containere este și ea inteligentă

Producătorul a încheiat un parteneriat cu Eneco, un furnizor de energie olandez, care se află și în spatele termostatului inteligent TOON. Scopul a fost dezvoltarea unei platforme digitale integrate care să permită proprietarilor să cunoască starea energetică a casei. De asemenea apa, curent electric si aer conditionat. Acest sistem face clădirea nu numai autosuficientă, durabilă și mobilă, ci și inteligent.

toon-panou-control

Producătorul a început producția și vânzările pentru Țările de Jos în 2016. Apoi s-a extins în restul Europei, chiar și în restul lumii, cu excepția unor zone din Africa de Nord și Est.

Sperăm că în curând vor apărea mai multe fotografii cu prototipul acestei case promițătoare, cu care să putem face o evaluare mai aprofundată a distribuției și finisajelor sale. Deocamdata stim doar ca modulul initial are 30m2și că puteți adăuga mai multe pentru a obține configurații mai mari.

Această casă container a fost construită de Sustainer Homes, o companie fondată de doi sociologi, un arhitect specializat în durabilitate și un inginer de mediu.


Te poate interesa: