HonoMobo: case realizate din containere de transport maritim


 

Construirea cu containere este ca și cum ai face asta cu piese Lego. Prin gruparea acestor module este posibil să se obțină combinații infinite cu care să se creeze clădiri. HonoMobo este o companie canadiană care face exact asta. Sunt capabil să creez o casă container, urmând liniile directoare ale arhitecturii prefabricate. Acest lucru se poate face în mai puțin timp și cu costuri mai mici.

carcasă honomobo cu container de transport

Cazare container pe care o cumperi online

Aceste case vin în diferite dimensiuni și pot avea unul sau mai multe etaje. Ele pot fi așezate într-o grădină și de-a lungul anilor mutate în alt loc. Dacă sunt, de asemenea, asamblate din materiale durabile și reciclate, o clădire de containere poate fi o opțiune prietenoasă cu mediul, durabilă și transportabilă.

Este adevărat că de mulți ani construcția modulară prefabricată a fost identificată cu ceva temporar și de proastă calitate. HonoMobo încalcă acest mit, deoarece casele sale container au finisaje excelente și de înaltă calitate. Dar este și adevărat că nu se deranjează să ascundă containerele de transport, întrucât își păstrează finisajul metalic exterior. Acest lucru poate sau nu să atragă multe persoane și ar trebui luat în considerare.

Diferite modele de carcasa din care sa alegi

În momentul scrierii acestui articol, HonoMobo are 6 modele din care să aleagă:

  • HO1. Este cel mai mic din serie. Este o garsoniera de 19,2 m2, care măsoară 12 x 20 picioare. Prin urmare, este cea mai ieftină opțiune dintre toate. Are o baie completă (duș) și se poate adăuga o bucătărie mică.

h01-case-container

  • HO2. Este si garsoniera, dar 32,7 m2, cu dimensiuni de 16 x 24 picioare. Aici spatiul este mai confortabil, cu bucatarie si baie cu cada. Dormitorul este o anexă la living. Fotografiile din galerie corespund acestui model.

h02-case-container

  • HO3. Aceasta casa este realizata cu 3 module, obtinandu-se astfel o suprafata de 49m2, și o dimensiune de 24 x 24 picioare. Astfel obțineți un spațiu independent pentru dormitor. Bucătăria are o insulă.

h03-case-container

  • HO4. De data aceasta 4 containere sunt folosite pentru a obține un aspect cu 2 dormitoare. Livingul este destul de mare si are aproape 9 metri fatada de sticla. E fantastic. Această casă măsoară 32 x 24 picioare, cu o suprafață de 65,4 m2.

h04-case-container

  • HO4+. Este o casă cu containere maritime de 4 x 40 de picioare. Această compoziție are ca rezultat o clădire de 32 x 40 de picioare. Suprafața sa totală este de aproape 113 m2. Aici producătorul oferă posibilitatea de a alege între două distribuții diferite. Unul cu 3 dormitoare + 1 baie. Si alta cu 2 dormitoare + 2 bai.

h04a-case-container

h04b-case-container

  • AS4. Acest proiect este cel mai mare dintre toate (128,2 m2), și este dezvoltat pe două etaje. Este o locuință alungită care măsoară 16 pe 53 de picioare. Este ideal pentru o familie, deoarece are 3 dormitoare, dintre care unul cu baie proprie. Există o baie la parter și o baie completă la etaj.

hs4-carcasa-container

Echipamente de bază ale acestor case prefabricate

Aceste clădiri au un izolatie standard de R20 pe pereți și R40 pe acoperiș. Dar este posibil să o creșteți la R40 și, respectiv, R60. Acest lucru este recomandat pentru o locuinta mai eficienta, mai ales daca va fi alimentata cu energie solara.

De asemenea, trebuie avut în vedere că toate includ o mică încăpere tehnică, cu un termos de apă caldă de 150 de litri. Au pompa de caldura pentru aer conditionat.

Corpurile sunt din tamplarie din aluminiu, cu geam termopan, si conductivitate termica scazuta. Tot lemnul folosit provine din păduri canadiene durabile.

Clădirea poate fi montată pe un garaj din beton, o fundație simplă sau piloți.

Și ceva foarte tare: aceste case făcute din containere de transport sunt gata să adauge panouri solare.

Mai multe informații despre acest container de transport maritim acasă pot fi găsite pe site-ul web Honomobo.


Te poate interesa: